Si tens més de 16 anys i vols participar activament en alguna tasca voluntària, hi ha moltes entitats i uns quants canals per trobar una acció adequada als teus interessos, capacitats i disponibilitat.

Pots saber quines entitats hi ha i quina feina fan en qualsevol dels reculls especialitzats, pots descarregar-te la APP que hem creat i trobaràs tota la info allà.

El ventall de possibilitats de participació és molt ampli. Et posem alguns exemples…

 

Voluntariat a l’estranger

Si vols conèixer món, viure una experiència d’intercanvi cultural i, alhora, fer una tasca solidària, la Comissió Europea, per mitjà del Cos Europeu de Solidaritat, t’ho posa a l’abast. Aquí a les Terres de l’Ebre tenim una entitat capdavantera…  l’Associació Obre’t’ebre, informa’t.

Voluntariat ambiental

Les persones que s’inclouen en aquest tipus de voluntariat es preocupen per la defensa i la millora de l’entorn natural que les envolta, així com pels temes relacionats amb la sostenibilitat, l’educació ambiental i la protecció del territori on viuen.

Voluntariat per la llengua

Si parles català i tens una estona per conversar amb una persona que el vol practicar, fes-te voluntari o voluntària i si el que necessites és practicar-lo, fes-te aprenent o aprenenta!


Pots trobar altres propostes de voluntariat al web JOVE.CAT

EQUIPAMENT PER AL JOVENT DE TORTOSA:

L’Edifici Jove ”Lo Carrilet” situat a l’antiga estació del Carrilet, és un espai integral que va ser inaugurat l’any 2016. S’encarrega de desenvolupar accions coordinades en matèria de joventut entre els 3 serveis que ofereix l’Edifici: Punt Jove, Oficina Jove i Espai Jove i que permet apropar-nos a la joventut de manera integral sent així els responsables de dissenyar i executar les polítiques de joventut i adequar-les a la realitat del jovent.

edificijove.tortosa @edificijovelocarrilet @LoCarrilet_EJ

1.Punt d’informació juvenil:
Conegut com Punt Jove: ofereix informació, assessorament i orientació sobre diferents àmbits d’interès (lleure, associacionisme, cultura, turisme juvenil, carnet alberguista, voluntariat, participació). Servei dirigit a joves de 15 a 35 anys.

També disposem d’un PUNT TIC (connexió gratuïta a internet amb ordinadors).

2.Espai Jove:
És un espai de trobada, de reunió, per anar amb els amics o fer-ne de nous. És un espai de dinamització juvenil, on els joves de 15 a 35 anys poden proposar activitats d’acord als seus interessos. És un punt de confluència on s’acullen diferents activitats amb l’objectiu de potenciar la dinamització dels i les joves.

3.Oficina Jove:
L’Oficina Jove és una iniciativa de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, que de manera interdepartamental, amb altres administracions (Ajuntament i Consells Comarcal), posa a l’abast de la joventut una xarxa de serveis i equipaments que pretén afavorir el seu procés d’emancipació.
L’Oficina Jove és un servei d’informació, orientació, assessorament i acompanyament per a joves de 16 a 35 anys de la comarca del Baix Ebre dedicat als àmbits següents:

*Treball, emprenedoria i educació.
– Orientació professional: itinerari educatiu formatiu
– Orientació laboral: cerca de feina
– Guia empresarial i d’autoocupació.

*Salut
– Consultori online i presencial els dimarts de 16 h a 18 h
– Hàbits saludables
– Sexualitat
– Salut mental
– Igualtat de gènere
– Consum i prevenció de drogues

OficinaJovebaixebre @oficinajovebaixebre @OFICINAJOVE

ALTRES SERVEIS

  • Oficina de mobilitat Internacional (divendres de 9 a 14 h)
  • Referent d’Ocupació Juvenil  (dilluns i dijous de 9 a 14h)Telf. 628481936
  • ART TOTAL programació d’activitats (hivernJove, primaveraJove, estiuJove i tardorJove),
  • INSCRIPCIO A LES ACTIVITATS
  • DECLARACIÓ DE RESPONSABLE 
  • VALORACIÓ DE L’ACTIVITAT  
  • SALA DE REUNIONS

FORMACIÓ ALTERNATIVA

  • INSCRIPCIO A LES ACTIVITATS
  • VALORACIÓ DE L’ACTIVITAT 

Llistat d’entitats socials-practica el voluntariat

Festival Ebremusik https://www.facebook.com/Ebremusik

PLA LOCAL DE JOVENTUT

ESCRIU LA TEVA INICIATIVA-CONSULTA (Formulari)

Contingut de la pestanya